Csapatunk

Minden esetben a csapatban és a konvergenciában hiszünk, ezért csapatban is dolgozunk. A csapat tagjai mind nélkülözhetetlen részei az alapítványnak és az alapítvány küldetésének.

alapítók

Sipőcz Diana és Bayer Iván

kurátor

Dia a Semmelweis Egyetem doktorandusza, kutatási területe életvégi spiritualitás. Iván befektetésekkel foglalkozik családi vállalkozás keretén belül. Már a kapcsolatuk elején elhatározták, hogy létrehoznak együtt valamit, ami könnyebbé teszi az életet. Miután „diabszülőkké” váltak és saját bőrükön tapasztalták az 1-es típusú diabétesszel élő családok szükségleteit, segítésük célcsoportjává sorsközösségük vált. 2019-ben megalapították a Boci Ovi Alapítványt, melynek célja diabéteszes gyermekek számára fenntartott óvoda lett volna. Sajnos tervük rajtuk kívül álló okok miatt meghiúsult. Szándékuk és lelkesedésük továbbra is megmaradt, a háttérből támogattak diabéteszhez kapcsolódó tevékenységeket, fejlesztéseket. 2021-ben összefogtak 1-es típusú diabétesszel különböző módokon érintett, tenni és segíteni vágyókkal.  A létrejött kreatív, termékeny csapattal új célokat tűztek ki, melyek fényében átalakították a Boci Ovi Alapítványt, ami DiabErnyő Alapítványként, új tagokkal és tevékenységekkel gazdagodott.

elnök

Bak Bernadett

kuratóriumi elnök

Bak Bernadett vagyok, egy diabanyu a sok közül. Marketingkommunikációs szakemberként és vezetőként dolgozom az informatikai piacon, az utóbbi években főleg kiberbiztonsági fókusszal, szabadidőmben pedig Diabanyu vagyok és a Diabkülönítmény megálmodója, amely programmal közel 40 hátrányos helyzetű családnak segítünk karácsonykor és évközben csomaggal, vagy adománygyűjtéssel. Közel 4 évig  voltam a gyerekdiab családi klub, Magyarország legnagyobb gyermek diabéteszeses közösségét tömörítő csoport egyik adminja.
Többször próbáltam csatlakozni egy-egy alapítványhoz vagy egyesülethez amióta a közösség része lettem a kisfiam 1-es típusú diabétesz diagnózisa kapcsán, de személyiségemből fakadóan, nem jártam sikerrel. Az elmúlt évben körbejártam, hogyan tudnék jobban segíteni a Diabkülönítménnyel alapítvány formájában, hiszen láttam, hogy egyre többen fordulnak hozzánk segítségért, és egyre nagyobb szüskég van rá, de be kellett látnom egyedül nem tudom megcsinálni.
2021 év végén a DiabErnyő alapítói megkerestek , és miközben sokat beszélgettünk a segítésről rájöttünk, hogy hasonló elvek mentén gondolkozunk, így rövid időn belül összeállt a mostani csapat és a DiabErnyő koncepciója.
A csapatról úgy gondolkozunk, hogy minden csapattag gondolata nagyon fontos, így mindenki véleményét meghallgatjuk és elfogadjuk. Az ötleteket is támogatja a teljes csapat a legjobb tudásával, a cél, hogy minden ötlethez hozzátegyük a tapasztalatunkat és a tudásunkat.
Az én célom az alapítványi munkám során a vízió amit megfogalmaztunk: a diabétesz ne legyen akadály egy diabétesszel élő életében sem!

kuratórium

Pintér Hajnalka

kurátor

Pintér Hajnalka vagyok, egy 4 éves nagydumás, kíváncsi, csupadac diabos kisfiú anyukája.
3 év rögös diabétesz van mögöttünk és azt gondolom, hogy az elkövetkező évek sem lesznek sokkal könnyebbek, de mivel (sajnos) egyre többen járnak ebben a cipőben, tudom, hogy mindig lesz kihez fordulni segítségért.
Azt tapasztaltam, hogy a legnagyobb kétségbeesés sem tart örökké, mert olyan segítő közösségek alakultak ki, ahol minden esetben találtam támogatást, tanácsot, konkrét megoldást.
Nagyon örültem, amikor felkértek, hogy legyek tagja a DiabErnyő Alapítványnak, mert nagy szükségét látom egy olyan platformnak, ami egybefogja és közös nevezőt ad annak a rengetegféle kérdésnek és segítségnek, amivel a diabétesszel érintett családok találkozhatnak.
Saját célomnak tartom, hogy megértsük a diabéteszes gyermekek lelki, társadalmi problémáit –ő szemükkel lássuk a világukat- és ebben közösen keressük a lehetőséget a fejlődésre, fejlesztésre, ezzel kapcsolatos kutatásokra.

kuratórium

Dr. Luczay Andrea

kurátor

Luczay Andrea vagyok, több mint 30 éve dolgozom gyermekorvosként a Semmelweis Egyetemen, 20 éve gondozok  diabetessel élő gyermekeket.  Munkám során több krónikus betegséggel kapcsolatban is megtapasztalatam a sorstárs közösségek erejét. Azt pedig vallom, hogy jóminőségű gyermek diabetes gondozás nem lehetséges a civil szervezetek sokirányú támogatása nélkül. Örömmel csatlakoztam  a Diabernyő csapatához, remélem, hogy  szakmai  tudásom és ötleteim segítenek majd céljaik megvalósításában  és együtt így is könnyebbé  tehetjük a diabetessel élők és családjaik mindennapjait.  

További csapattagjaink:

Mátyás Eszter

Pszichológus

Mátyás Eszter vagyok, pszichológus. Kislány koromtól segítő szakmában szerettem volna dolgozni, orvosnak készültem. A tervem azonban 2014 telén megváltozott, ekkor diagnosztizálták az 1-es típusú diabéteszem. Átértékeltem addigi életem, új álmokat szőttem, új célokat tűztem ki. A betegek segítését továbbra is missziómnak tekintem: a Semmelweis Egyetem doktoranduszaként a pszichológia módszereit igénybe véve krónikus betegek életének megkönnyítésén dolgozom. Emellett család- és párterápiával, valamint egészségügyi dolgozók mentális egészségének fejlesztésével foglalkozom. Rendszeres előadója és pszichológusa vagyok a Nyír-Diabet Egyesületnek, ahol az 1-es típusú diabéteszes gyermekek családjainak nyújtunk segítséget. Szabadidőmben Mustár nevű négylábúmat tanítgatom, szívesen járom a természetet és szeretem kipróbálni magam új dolgokban!

Bády Diána

Diabétesz edukátor

Bády Dia vagyok. 19 éve diabéteszes. Állatorvos. 
Mivel nagyon nehéz és küzdelmes volt a diab elfogadásom  felnőttként úgy döntöttem megpróbálok segíteni ebben másoknak. 
6-7 éve hoztam létre a diabmesék nevű ismeretterjesztő blogot. 3 éve diabétesz edukátor képzést végeztem. Az elmúlt években pedig rengeteg alapítványi és személyes projektben vettem részt önkéntesként.
Az orvosi tanulmányaim sokat segítenek a menedzsmenti tudásanyag átlátásában és átadásában. Pszichológia iránti érdeklődésem és tapasztataim pedig a lelki segítségnyújtásban.