Tegyünk csodát karácsonykor együtt!

„Kiskarácsony, nagykarácsony, lesz-e idén örökbefogadó családom?

Segítsd élelmiszerrel a hátrányos helyzetben élő 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeket nevelő kiszolgálgatott családokat!

Ma már közel 4000, 1-es típusú diabétesszel élő gyermek él Magyarországon, és közöttük is vannak gyerekek, akik nem jutnak megfelelő élelmiszerhez, mert a család anyagi helyzete nem teszi lehetővé, így a kiszolgáltatottak diabétesze is egyre gyakoribb. A diabétesz pedig nem válogat. 
Ezek között a kiszolgáltatott családok között nem tudják mit hoz a holnap, és hogyan kerül élelmiszer az asztalra, főleg nem a diabétesznek megfelelő élelmiszer a megfelelő módon.

 Az 1-es típusú diabétesz egy jól kezelhető betegség, amivel az érintett gyerekek (és felnőttek) jó állapotban élhetnek, ha a körülmények megfelelőek, ami  nagyon sok kiszolgáltatott helyzetű diabéteszes családnál nem biztosított, és a vércukor sokszor a háttérbe szorul.
A nem jól kezelt diabétesszel pedig rengeteg szövődmény jár, ami tönkreteheti egy gyermek, fiatal életét örökre.

A mi feladatunk, hogy segítsük ezeket a családokat és karácsonykor elhozzuk nekik a csodát.

A csodákat mi teremtjük! Fogadj örökbe egy családot, és lepd meg őket egy csomaggal. Pont azzal, amire szükségük van. Készítsetek ajándékot közösen a családdal. Beszéljetek róla miért van erre szükség!

Miért kiszolgáltatottak ezek a családok?

“A férjem rengeteget dolgozik, és így is elég nehézkes az anyagi körülményeinek, nem engedhetjük meg magunknak a speciális élelmiszereket”
“Sajátos nevelési igényű is a diabétesszel élő gyermek ezért csak négy órában tudok dolgozni, a férjem alkalmi munkákból él”
“Egyedül nevelem a diabétesszel élő gyermekem, 4 testvére van,  meghalt a férjem.”

Hogyan segíthetsz?

Csomagot küldesz a családnak

December 5-ig elküldjük neked egy család bevásárlólistáját, bevásárolsz, összeállítod a csomagot és futárszolgálattal elküldöd. Küldhetsz csomagot a közeli bevásárlóközpontból is, ha elérhető a környéken online szállítási mód. Kinek ajánljuk? Sok családunk küld így csomagot évek óta, rítus lett a gyerekekkel a csomag összeállítása, ezzel is érzékenyítve a gyerekeket. Ebben az esetben, ha szeretnéd, hogy a neved és a címed ne legyen nyilvános, add meg az alapítvány címét.

Utalványt küldesz a családnak

Megadjuk a család címét, megnézed milyen üzletlánc elérhető a környéken, megveszed a te környékeden az utalványt, postára adod és elküldöd egy képeslappal.

Pénzt küldesz az alapítványnak, hogy bevásároljon

Ebben az esetben az átutalt összeg 100%-át a bevásárlásra fordítjuk, és intézzük a csomag összeállítását és a bevásárlást is. Kinek ajánljuk? Ha szeretnél segíteni, de nincs időd, akkor mi magunkra vállaljuk. A közös családi rítust egy megírt képeslap is megadhatja, amiben eljuttatjátok az üzenetet a családnak. Visszajelzést küldünk neked amikor megérkezett a csomag a családhoz. DiabErnyő Alapítvány 1091 8001 0000 0107 5618 0015 A megjegyzésbe írd bele: Diabkülönítmény

Az elmúlt években több száz ember karácsonyát tettük könnyebbé és csodálatosabbá az örökbefogadók révén. 

Tarts velünk idén először, vagy idén is.

2019 óta közel 250 csomagot küldtünk közösen a családoknak.

A célunk, hogy boldogabbá,
egyszerűbbé tegyük az ünnepeket.

Tarts velünk, éljük át együtt az adventi időszakot és a karácsony lényét.

Jó érzés adni és köszönöm, hogy ezt rajtatokon keresztül sikerül is. Gratulálok a kezdeményezéshez. Sok erőt kívánok hozzá.
Örökbefogadó család 2022-ből

Képgaléria az előző évekből: